Misslyckas som ett proffs!

– Att våga misslyckas på jobbet

Hem / Workshops / Misslyckas som ett proffs

” Vi misslyckades glatt och upprepat, för att lämna med nya insikter och en massa energi. Jag rekommenderar varmt Noha och denna workshop för alla som vill skapa gemenskap och sträva efter bättre slutresultat”

En glad grupp människor som precis vågat misslyckas på jobbet.

Tänk dig att du och ditt team har blivit riktigt bra på att misslyckas på jobbet!

Under denna interaktiva workshop får teamet aktivt öva på att våga misslyckas på jobbet och på hur vi bäst hanterar misstag.

Ni kommer lämna workshopen med konkreta verktyg som gör det lättare för teamet att våga misslyckas utanför workshopen, ni kommer få nya insikter, hög energi, starka gemensamma minnen och ett leende på läpparna.

Psykologisk trygghet
-nyckeln till att våga misslyckas på jobbet

Under denna workshop arbetar vi med psykologisk trygghet både som verktyg under workshopen och som ett resultat av workshopen.

Psykologisk trygghet är en viktig framgångsfaktor på företag och andra organisationer.

Psykologisk trygghet kan beskrivas som en teamkultur där individer känner sig trygga med att uttrycka sig, ställa frågor och att diskutera misstag, utan rädsla för att bli dömda eller få andra negativa konsekvenser.

När studier visade på att de mest högpresterande teamen var de team som gjorde flest misstag blev forskarna konfunderade. Det visade sig senare att de inte misslyckas oftare på jobbet, utan de vågar misslyckas och dela med sig av misstagen oftare än andra team. Alltså har de en hög grad av psykologisk trygghet.

Psykologisk trygghet är nämligen det som alla högpresterande team har gemensamt.

Under workshopen ”Misslyckas som ett proffs”, börjar vi med övningar som höjer den psykologiska tryggheten för att skapa en trygg miljö där deltagare känner sig trygga nog att experimentera, våga misslyckas och fritt kunna uttrycka sig.

Genom att med lätthet och lekfullhet fortsatt misslyckas under workshopen, och även diskutera och reflektera över att misslyckas på jobbet och hur man bäst studsar tillbaka efter att ha gjort ett misstag, så blir även ett av workshopens resultat, en högre grad av psykologisk trygghet.

Tre kollegor som vågar misslyckas på jobbet när miljön är tillåtande och trygg.

Att våga misslyckas på jobbet
-börja i en trygg miljö

Ställer man frågan om någon gärna vill misslyckas på jobbet så är svaret självklart nej. Vi vill ju göra bra ifrån oss. Så varför ska vi då öva på att våga misslyckas?

Sanningen är att vi kommer att göra misstag oavsett, och därför är det smartast att öva på att hantera misstagen istället för att undvika dem. Att undvika misstag är något vi redan gör naturligt.

Genom att våga misslyckas under workshopens trygga miljö, tränar vi upp musklerna som gör det möjligt att göra detsamma utanför workshopen när det är skarpt läge. Vi skapar också en miljö där man som individ vågar misslyckas eftersom man upplever att det är gemensamt för alla i gruppen att ibland misslyckas på jobbet.

Det blir även en påminnelse i att få misstag faktiskt är värda den starka reaktion vi ofta får när vi misslyckas med något på jobbet.

Innovation i teamet
– resultatet av att våga misslyckas på jobbet

Att misslyckas på jobbet är helt enkelt en del av innovationsprocessen.

För att skapa ett kreativt team som är vass på problemlösning och på att komma på nya idéer, är det avgörande att man vågar misslyckas på vägen.

Under workshopen övar vi på att våga misslyckas och på at komma på och bidra med det som vi själva kan tycka är dåliga idéer.

Vi stärker innovationen i teamet genom att arbeta med att bygga vidare på varandras halvfärdiga eller imperfekta idéer istället för att hålla tillbaka med idéerna. Vi skapar en miljö där det finns en större acceptans för och där man ser styrkan i halvfärdiga idéer.

För att kicka igång kreativiteten i teamet varierar vi också övningarna för att tillåta både hjärna och kropp att arbeta i helt nya banor än de vid är vana vid när vi är på jobbet.

Resultatet av att stärka innovationen i teamet blir att avvikelser upptäcks tidigt och ett kreativt team kan därmed undvika större problem längre fram. Skulle problem ändå uppstå, är ett kreativt team bättre utrustat till att lösa utmaningar de aldrig stött på förut då ett kreativt team vågar experiementera, vågar misslyckas och vågar prata om misstagen och lärdomarna ifrån dem.

”Workshopen var kanon! Oväntat kul och samtidigt värdeskapande trots svårnavigerat ämne. Det var ämnen som vanligtvis inte resulterar i något vettigt men denna gång tycker jag att vi fick en hel del konkret med oss.”

Kontakta oss!

Hör av dig så tittar vi på hur vi kan hjälpa just ditt team!