Teambuildingen Kontaktbyggaren

– Gruppstärkande övningar

Hem / Workshops / Teambuildingen Kontaktbyggaren

”Kan inte tänka mig ett bättre sätt att skapa kontakt inom en grupp än att anlita Enlantern. Fantastisk facilitering- energifyllt och lyhört ut i fingertopparna!”

Exempel på en gruppstärkande övning som teamet gjorde ihop under en teambuilding workshop

En rolig teambuilding som skapar starkare band mellan deltagarna som individer, samtidigt som ni har kul tillsammans.

Genom gruppstärkande övningar upplever teamen resultat som bättre samarbete, en högre grad av tillit och därmed trygghet på jobbet samt roliga gemensamma minnen som teamet kommer minnas länge. Att få ont i magen av skratt är en vanlig biverkning av denna workshop.

Rolig Teambuilding / Icebreaker

Är ni ute efter en rolig teambuilding eller icebreaker kan Kontaktbyggaren absolut vara svaret.

Men workshopen är mycket mer än så. Det är en rolig teambuilding som leder till långsiktiga resultat. Team som har anlitat Enlantern har upplevt en märkbar skillnad på teamet inte bara direkt efter sin icebreaker/ roliga teambuilding utan även så långt som ett år senare.

Kontaktbyggaren är även perfekt som en icebreaker vid starten av ett samarbete mellan olika avdelningar.

Förutom att användas som en enskild icebreaker / rolig teambuilding, så kombineras workshopen ofta med andra punkter på agendan under företagsevent.

Det underlättar samarbetet och diskussionerna under resterande punkter då deltagare med lätthet kan referera till de olika gruppstärkande övningar de upplevt och verktygen och insikterna de precis har fått.

Fyra kollegor som gör en gruppstärkande övning där teamet drar åt samma håll

Samarbete
genom gruppstärkande övningar

Dagens anställda på alla nivåer lägger 50 % mer tid på samarbete än vi gjorde för 20 år sedan.

Att anställa en grupp kompetenta människor och förvänta sig effektiv samarbete per automatik fungerar sällan. Ett lyckat samarbete, oavsett om det är inom samma team eller mellan olika grupper, kräver aktiva insatser.

Därför jobbar vi med gruppstärkande övningar under denna workshop.

Genom praktiska hands-on övningar, utforskar gruppen olika sätt att göra samma gruppstärkande övning på för att kunna reflektera över vad det är som gör ett samarbete effektivt eller inte.

Tillit och Trygghet på jobbet

Två kritiska element som bidrar till mer engagerade medarbetare är att anställda känner en grupptillhörighet och att chefen känner till sina anställda som individer. Det leder till en högre tillitsgrad och mer trygghet på jobbet.

Då skapas en arbetsmiljö där anställda känner sig mer säkra att utforska nya idéer, ser utvecklingsmöjligheter, och det leder även till bättre samarbeten där man stöttar sina kollegor i deras arbete.

Under Kontaktbyggaren har vi därför fokus på människorna i rummet och inte bara personerna i sina professionella roller. Genom att se människan i sin helhet och vara personlig (inte nödvändigtvis privat) så ökar tilliten och tryggheten på jobbet.

Vi gör gruppstärkande övningar som skapar större förståelse och respekt för våra olikheter och styrkor. Genom en variation i övningarna kan det visa sig att det som för en person är en styrka i ena övningen blir en utmaning i nästa övning. På så sätt blir det också en mer inklusiv icebreaker/rolig teambuilding.

”Alla projekt borde starta med den här workshopen. Det skulle göra samarbetet både roligare och mycket mycket smidigare!”

Kontakta oss!

Hör av dig så tittar vi på hur vi kan hjälpa just ditt team!